fredag 27 november 2009

Jul- en blomsterfest (flowers at Swedish castle: Drottningholms slott)



Jul – en Blomsterfest”
från hemsidan:
en blomstrande julutställning
på Drottningholms Slott,
24 – 29 november 2009 Öppettider etc - klicka här!

Nypon, amaryllis, enris, gran och halm… Under några dagar i november gästas Drottningholms Slott av utställningen Jul – en Blomsterfest. Utställningen ger en försmak av den stundande julen och är ett spännande möte mellan den ståtliga slottsmiljön och säsongens blommor.
I år står det dukade bordet och dekorerade rummet i centrum. Tillsammans med blomsterkreatören Gunnar Kaj känd för sina blomsterarrangemang till Nobelfesten, skapar Blomsterfest vackra och inspirerande arrangemang och scenerier som sprider julstämning på slottet. Med avstamp i det traditionella presenteras nya och roliga idéer av enkla material hämtade från naturen.
Se det överdådiga festbordet, julgranskogen med annorlunda dekorationer och spännande mattor av mossor, löv, ris och blommor. Möt julens färger och dofter i färgsprakande blomsterarrangemang. Kliv rakt in i julverkstaden och få tips i våra inspirationsvisningar under ledning av Gunnar Kaj och mycket därtill.
Varmt välkomna till Drottningholms Slott och Jul- en Blomsterfest!


Inspirationsvisningar inför advent
Följ med på rundvandring i utställningen ”Jul – en blomsterfest” tillsammans med designern Gunnar Kaj. Du får ta del av tankar och idéer bakom utställningen. Som en del i visningen samlas vi runt ett arbetsbord och du får några enkla tips och tricks hur du kan skapa julstämning med blommor hemma. Inga förkunskaper krävs.











Back to Swedish garden blog, click here!

2 kommentarer:

ormbunke sa...

Säkert en inspirerande utställning.Det finns så klart tillgång till alla julens blommor.Nyfiken är man ju på vad som finns i paketen. Det är väl kungliga paket. Tack för mailet. jag var lite orolig ifall du inte hade fått mina slantar.Ha en skön 1:a adventshelg.Anita

Unknown sa...

Vad som finns i paketen får vi aldrig veta. Kanske ett årskort på gym för kronprinsessan...? Det var iallafall en jättefin utställning, och nästa helg så sätter de ut marschaller i parken, placerade som broderimönstret såg ut i slottsparken på 1700-talet.
Tack för att du redan skickat pengar, har inte tillgång till mitt konto just nu pga lite strul, men jag tackar på förhand så mycket. Du var väldigt snabb. Tusen tack. Och ha en fin första advent.