torsdag 3 september 2009

Veckan fototriss: Dubbel (Double)

Har varit borta från trevliga fototriss alldeles för länge. Nu vill jag vara med igen. Här är min tolkning av veckans tema DUBBEL DUBBEL .

Dubbla häckar i trädgården West green gardens i England.

Två biflickor på Chelsea Flower show i London maj 2009. "Klätterställningen för barn är det de säljer..."

Hemma hos oss, på promenadstigen ligger de här tvillingarna...i sten.


Fler dubbla förslag på Helenas FOTOTRISS, klicka här!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Häcken var verkligen läcker, de kan sina säker när det gäller trädgårdar tycker jag mig ha sett.

Flickorna passar bättre i en show än stå så där och sälja klätterställningen, ett litet för utmanande sätt för att passa barn.

Stenen där var verkligen tvilling, kluven rakt av och helt rät.

En fin triss.

/Avsändare Margareta

Anonym sa...

Hej!

Ville bara tacka för din kommentar på min fototriss/dubbel! (www.andrews.se/trollflickans). Så - tack!

Rent tekniskt är det inte så svårt. Men du måste ha kameran på ett stativ som inte får rubbas ur läge medan du tar korten. Så du ställer upp kameran i ett läge,tar ett kort, flyttar på dig i bilden och tar ytterligare ett kort. Du klipper sedan ihop det i datorn. Men om kameran rubbats ur läge, om du på en bild "inkräktar" på dig själv i en annan bild eller om ljuset eller himlen ändrat sig mellan korten, då stämmer det inte. Men sen har vi ju photoshop till vår hjälp ;)

P.S. Jag tar mig som "Anonym" eftersom jag annars aldrig lyckas sända iväg kommentaren på blogspot-bloggar om jag väljer OpenID. Men som sagt, min adress är www.andrews.se/trollflickans ;) D.S.

Unknown sa...

Hej trollflickan.
Detta är trädgårdstomten, som tackar så mycket för tipset om hur man gör bilderna så där fyndigt dubbelt.

Det ska jag använda, tack så mycket..och glöm inte att titta på svenska austraunaten ikväll Christer Fuglesang när han ska ut i rymden.

Cumulunimbus sa...

Jättefina bilder! Trodde först att kommentaren om "häckar" hörde till blid nummer två... men insåg snart mitt misstag :)

Herr Fryle sa...

West green gardens måste jag besöka någon gång. Det verkar vara en häftig plats.

Unknown sa...

West green gardens, ja det är en häftig plats, tyvärr så kommer de bara hålla öppet för grupper och speciella evenemang (konsert och så) från och med nästa år 2010. Men det är en jättefin trädgård, och ett vackert park med vattendrag omkring. Var där tidigare i år, i maj, och då var grinden öppen så vi gick in och kikade och träffade en trädgårdsmästare som sa att det var ok att titta och fota trots att det var stängt.

Lusthuset sa...

Tack för kommentar i min blogg. Den tredje bilden är helt äkta...inga tricks här inte! Det är två lugna fina vovvar som väl tyckte att det var tämligen långtråkigt och det är om sanningen skall fram min väninna Anita, "mormor" till hundarna som varit framme med kameran i rätt ögonblick. Dina dubbelbilder var inte dåliga de heller, speciellt de fina mänskliga humlorna. Ha en bra helg och tack för alla tips om trädgårdshändelser, synd att man inte kan vara överallt på en gång. Kram!