torsdag 3 september 2009

Obama on Swedish television, what a guy! Bonus: Space walk tonight

Jag gillar Obama - lika mycket som trädgård faktiskt, därför kommer här en recension av ett TV-program från NBC som sändes igår på svensk TV.

If you want to read this article in English, use the translation tool on the right column.

This article is from the daily newspaper Helsingborgs Dagblad, Sweden
published today 3 sept 2009 00.00.

"Det finns hemma hos-reportage och det finns Hemma hos-reportage. Ett av den senare varianten görs av NBC varje gång USA får en ny president. Inte vilket hem som helst - Vita huset, och den här gången inte vilken president som helst - Barack Obama.

Första avsnittet hade 11,3 miljoner tittare i sitt hemland. Fler än vad ”NCIS” och ”The Mentalist” hade samma kväll. Amerikanarna må vara underhållnings- och fictionknarkare, men det är något visst med Obama.

TV4 valde att sända båda avsnitten av ”En dag hos Obama i Vita huset” i ett svep igår, och två timmar blev lite väl mastigt. Det hela kändes ganska förväntat. Mr President hade en väldigt hektisk dag, tog itu med oförutsedda problem och utvalda delar av hans kompetenta stab porträtterades. Men den stora stjärnan var förstås Obama själv. Han studsar fram, som en idrottsstjärna, med händerna i kostymbyxefickorna och ser självsäker och avslappnad ut. Därefter tar han upp beställningar från personalen, sätter sig i bilen och åker till hamburgerrestaurangen Five Guys, återvänder med två kassar snabbmat och det blir burger-time i Vita huset.

Det är förstås de där ”off the record”-grejerna som är roligast att se. Som när det kastas basketboll i ovala rummet. Eller att få veta vilken musik som de olika medarbetarna lyssnar på. Det andra visste vi liksom innan. Det är tufft att vara president, men med en skicklig stab fixar det sig alltid.

Andra delen ägnade mycket tid åt fru Obama. Även här var bonusinformationen mest intressant. Hon är minsann den första som dragit igång en kryddträdgård bland Vita husets välansade planteringar.

Visst är en sån här dokumentär propaganda, men ganska underhållande sådan. Och för mig är Obama fortfarande lika med hopp. Vilken kille! Mission completed.
Mikael Vestlin

Photo: Astronaut Christer Fuglesang, he will lift a tank of 800kg tonight in space.

Och som en extra bonus och service till er alla, kommer här en direktlänk till Christer Fuglesang och hans rymdäventyr. KLICKA HÄR FÖR ATT FÖLJA DET LIVE!

Foton: Screen savers från Nasa live sändning. (hoppas jag inte råkar illa ut)


Och glöm inte att skriva en kommentar hos mig, om något spontant ni kommer att tänka på.

1 kommentar:

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Kul att det är fler som har både trädgård och rymden (och en hel del annat också för all del :-) som intresse!