fredag 20 mars 2009

Obama rules...

Obama visar hela tiden hur det går att sköta ett land i kaos och ändå hitta på smarta lösningar på gigantiska problem. Han kan konsten att "åka slalom i snårskog"
Obama rules!

. Så här skriver Magnus Penker i sin blogg:
"Det är direkt stötande att bolag som får låna riskvilliga pengar av skattebetalarna har bonussystem som utlöses pga misskötsel eller i alla fall midre optimalt företagande, det är nog alla överens om.

Problemet i USA har ju varit att bolagen juridiskt varit bundna av bonusavtalen och att sätta bolagen i konkurrs hade fått alvarliga samhällskonsekvenser. Vad som är konstigt är att folk i ledande ställning inte unisont avstått och att bolagen sedan kunnat deklarera detta officiellt. Visst är det kanske lite naivt, men man skulle exempelvis kunna hänga ut de få som inte skulle gå med frivilligt på sin företagssajt. Brutalt men möjligt.

Men nu har Obama kommit på lösningen, eller kanske mer troligt någon av hans mycket kompetenta rådgivare, att sätta 90% i skatt på bonusar från företag som uppbär statiga stödlån. Det är fullständigt briljant och otroligt roande är bolagen har lånen kvar men att staten får tillbaka alla pengar i form av skatt och sociala avgifter."

Fyndigt va!

Inga kommentarer: